Україна може утримувати територію в Курській області ще кілька місяців — Bloomberg

Американські високопосадовці кажуть, що Україна зможе утримувати територію, на яку претендують її війська в Курській області росії, принаймні — протягом кількох місяців.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

За словами офіційних осіб, Україна досі не зіткнулася з серйозними проблемами із постачанням вантажів на Курщину, бо війська рф обмежено контратакували. Натомість вони зосередилися на наступі на сході України.

Чиновники кажуть, що тепер ЗСУ, завдяки зусиллям союзників, також мають більш стабільні постачання артилерійських боєприпасів.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна може використовувати цю територію як розмінну монету на переговорах. Хоч і невідомо, коли саме можуть відбутися переговори з москвою, оскільки путін не виявив серйозної готовності до цього.

Тепер союзники України зазначають, що Зеленський, імовірно, готується зайняти гнучкішу позицію, вивчаючи способи припинення війни. Також Україна намагається вирішити, як краще захистити себе протягом зими та починає планувати дії на наступний рік, у тому числі за рахунок додаткових бригад.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 10 жовтня 2024 року