Україна надасть Литві колючий дріт для облаштування кордону з Білоруссю
Pixabay

Україна надасть Литві колючий дріт для облаштування кордону з Білоруссю у зв’язку з міграційною кризою на литовсько-білоруському державному кордоні.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив під час засідання уряду.

«З 1 січня по 21 липня кількість нелегальних мігрантів з Білорусі до Литви критично зросла на литовсько-білоруському державному кордоні. У зв’язку з цим литовська сторона, відчуваючи відсутність технічних засобів для облаштування кордону, звернулася до України з проханням про надання гуманітарної допомоги у вигляді відповідного колючого дроту для зміцнення кордону», — розповідає очільник МЗС України.

Рішення про надання гуманітарної допомоги Литві після її завершення  надішлють до Офісу президента, щоб його підписав Володимир Зеленський.

Наразі невідомо, скільки саме колючого дроту Україна надасть для облаштування кордону Литви з Білоруссю.

Довідка

За даними прикордонної служби Литви, у ніч на 27 липня 171 мігрант намагався нелегально перетнути кордон. Усі затримані представлялися громадянами Іраку.

З початку року 3 027 мігрантів з Білорусі намагалися незаконно потрапити до Литви. З них 1 910 були громадянами Іраку або були названі такими. Серед них був 191 громадянин Конго, 129 людей із Камеруну, 83 — із Росії, 81 — з Ірану, 71— з Сирії, ще 77 осіб мають громадянство Афганістану та інших країн.

Вільнюс звинувачує офіційний Мінськ у причетності до потоку мігрантів з Білорусі.

Одеську колонію вдруге виставили на аукціон. Він має відбутися 6 серпня