Україна найближчими днями може припинити безвіз з Ізраїлем — посол

Уряд України найближчими днями прийме остаточне рішення щодо призупинення безвізового режиму з Ізраїлем. Про це заявив у коментарі місцевому радіо український посол в Ізраїлі Євген Корнійчук, пише Інтерфакс-Україна.

«Якщо уряд України прийме рішення про призупинення безвізового режиму з Ізраїлем, це буде дія, направлена проти уряду, а не проти людей чи представників релігійних громад. Остаточне рішення ще не прийнято, але буде прийнято у найближчі дні», — сказав він.

За його словами, така ініціатива почала розглядатися після різкого збільшення кількості депортацій українських біженців з Ізраїлю.

«Наші біженці мають проблеми від самого початку російської агресії. Коли наші біженці, головно жінки та діти, приїжджають до Ізраїлю, а їдуть вони до друзів та родичів у пошуках прихистку, то перше з чим вони стикаються— у них забирають паспорт, довго утримують у аеропорту для бесіди, 5-10 годин. Після чого близько 10% українців відмовляють у в’їзді. Це неприйнятно», — пояснив Корнійчук.

Від додав, що Ізраїль став єдиною країною, яка від початку повномасштабної війни ввела електронні візи для українців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«єЧерга»: у шести пунктах пропуску автобуси випускатимуть за кордон лише за записом (список)