Україна не братиме участь у саміті G20, якщо туди поїде путін — Зеленський

Україна не братиме участь у саміті «Великої двадцятки» на Балі, якщо на ньому буде присутній президент рф путін.

Про це президент Володимир Зеленський заявив на спільному брифінгу з  президенткою Греції Катериною Сакелларопулу

«Не стежу за участю інших у саміті «Двадцятки». Позиція моя особиста і позиція України полягала в тому, що якщо лідер російської федерації братиме участь, то Україна не братиме участі. Подивимося, як буде в майбутньому», — сказав голова держави.

Зеленський додав, що під час сьогоднішньої розмови з президентом Індонезії Джоко Відодо знову отримав запрошення на самміт.

«У будь-якому випадку, ми сьогодні були знову запрошені. Ще раз подивимося - тут кілька днів залишилося», — зазначив президент.

Нагадаємо, саміт «Великої двадцятки» має пройти 15-16 листопада на острові Балі в Індонезії. Президента Володимира Зеленського на нього запросили ще у квітні.

Наприкінці жовтня путін заявив, що не виключає можливість свого візиту на зустріч G20, але ще «подумає». 2 листопада голова Індонезії Джоко Відодо заявив, що поки що свою участь у саміті не підтвердили лідери трьох країн, яких саме він не уточнив.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Секретар Радбезу рф Патрушев та голова ФСБ Бортніков переконали путіна напасти на Україну — ЗМІ