Україна очікує ембарго ЄС на російську нафту менш ніж за добу — Стефанішина

Нафтове ембарго ЄС проти росії можуть погодити протягом найближчої доби.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила Ольга Стефанішина, віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

«Ще 30 днів тому можливе ембарго ЄС на (російські) нафтопродукти виглядало малоймовірним. Зараз ми очікуємо, що це рішення буде прийняте менш ніж через 24 години», — сказала Стефанішина. 

Вона зауважила, що за час повномасштабної війни рф проти України країни Заходу ухвалили низку проривних рішень, подібних до яких не було десятиліттями. 

Дискусія у ЄС щодо шостого пакету санкцій з нафтовим ембарго проти росії залишається складною через спротив країн, які особливо залежать від постачання з росії.

Зокрема, категорично проти Угорщина, навіть з винятками для неї та кількох інших країн, яким найбільш складно змінити постачальника. 

Через це у понеділок, 9 травня, Урсула фон дер Ляєн, президентка Єврокомісії попрямувала до Будапешта аби зустрітися з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Ймовірно, мета її візиту — переконати його щодо нафтового ембарго проти росії у шостому пакеті санкцій ЄС.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Орбан назвав умови, за яких підтримає ембарго на російську нафту