Україна офіційно починає перемовини щодо відновлення авіаперевезень
Unsplash

Україна офіційно почала переговори з регуляторами США та Євросоюзу щодо можливого відновлення пасажирських авіаперевезень.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів віце-прем’єр з відновлення — міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, наразі говорити про терміни зарано. Але українська сторона передає регуляторам своє бачення того, як авіаперевезення можуть працювати в умовах воєнного стану, оцінку ризиків, підходи та алгоритми.

«Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль — це найуспішніший приклад. Ми багато часу проводили і проводимо консультаціях з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю», — сказав Кубраков.

Він зазначив, що на рівні планів є різні сценарії щодо кількості аеропортів, які можуть бути відкриті в Україні. Але важливо почути перший офіційний зворотній зв'язок від регуляторів.

«Насправді є європейські авіакомпанії, які дуже цікавляться, дуже хочуть, і кажуть, що будуть першими. Я не хочу їх називати», — розповів Кубраков.

Водночас є компанії, які готові відновити перельоти одразу після відкриття авіапростору.

«Ryanair приїжджали і сказали, що хочуть весь ринок одразу після відкриття авіапростору, вони подають десятки заявок. Так само з трьома (українськими — Прим. ред.) компаніями ми ведемо перемовини. І вони теж підтверджують, звичайно, що вони хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна», — каже міністр.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З аеропорту «Бориспіль» вилетів цивільний літак: що відомо (відео)