Україна отримає дві новітні ППО Skynex — ЗМІ (відео)

Німецький оборонний концерн Rheinmetall виготує для України нові зенітно-ракетні комплекси Skynex, які здатні збивати безпілотники та крилаті ракети. Загалом планують виготовити дві одиниці ППО.

Про це пише винімецьке видання Handelsblatt.

Rheinmetall підтвердила замовлення у п'ятницю, водночас не назвала країну-отримувача. Однак, згідно з даними урядових джерел, йдеться саме про України. Поставки очікуються вже на початку 2024 року.

Skynex призначені для протиповітряної оборони ближнього радіуса дії. Система здатна збивати безпілотники або крилаті ракети 35-мм боєприпасами.

Вартість двох одиниць Skynex оцінюється в  €182 млн. Водночас ще близько €12 млн витратять на вантажні автомобілі, які також будуть виготовлені компанією. Очікується, що витрати візьме на себе уряд Німеччини.

Експерти вважають, що Skynex та поставлені Німеччиною Україні Iris-T, є достатньо точними засобами ППО. Водночас Skynex має певну фінансову перевагу у порівнянні з іншими системами, оскільки, наприклад, збиття літака коштує близько €4 тис.

Раніше у Німеччині натякнули, що не хочуть передавати Україні системи ППО Patriot.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У США представили найсучасніший стратегічний бомбардувальник B-21 (відео)