Україна отримуватиме ракети ATACMS на постійній основі — Кулеба

Сполучені Штати здійснюватимуть постачання далекобійних ракет ATACMS Україні на постійній основі. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі «Сніданку з 1+1».

«Отримання Україною ракет ATACMS на постійній основі це прямий результат домовленості президента Зеленського та президента Байдена, яка була досягнута у Вашингтоні під час їхньої особистої зустрічі наприкінці вересня. Менш ніж місяць пройшов і ось ми вже бачимо конкретний результат», — заявив він.

Кулеба також висловив сподівання, що у майбутньому Україна отримає ракети ATACMS з дальністю 300 км.

Також Дмитро пожартував про постійні питання в українських пабліках з приводу якості ракет ATACMS через рік їхнього виготовлення.

«Ще раз всім нагадаю, що з усіма партнерами всі розмови про зброю починалися з «Ні». Всі ці «Ні» Україна перетворила на «Так», і нам є чим воювати і бити ворога, і наш солдат знає, що у нього є ця зброя. Тому дальність, деталі, роки, це все в динаміці буде розвиватися. Головне, що ми розблокували цю позицію і ми вже маємо всі типи зброї, які хотіли в своєму розпорядженні», — зазначив міністр.

Нагадаємо, 17 жовтня Україна вперше застосувала ракети ATACMS для ударам по аеродромам Бердянська та Луганська. Поки наші збройні сили отримали версію MGM-140A ATACMS Block 1. з дальністю до 165 км та касетною бойовою частиною з 950 суббоєприпасів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З’явились супутникові фото аеродромів у Бердянську та Луганські після ударів ЗСУ