Україна передала Єврокомісії першу частину опитувальника щодо вступу до ЄС

Україна передала Єврокомісії на розгляд першу частину опитувальника щодо вступу до ЄС.

Про це заявила Ольга Стефанішина, віцепрем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції.

«На виконання доручення президента України Володимира Зеленського протягом тижня ми підготували відповіді та сьогодні направили Єврокомісії заповнену першу частину опитувальника. Друга частина буде заповнена якнайшвидше. Ми проаналізували всі останні опитувальники, які Європейська комісія надавала іншим державам. Це допомогло нам у максимально стислі терміни підготувати відповіді», — йдеться у повідомленні. 

Опитувальник складається із двох частин, одна з яких містить політичні та економічні критерії, друга частина включає оцінку відповідності українського законодавства актам права ЄС.

«Після отримання відповідей на опитувальник від української сторони Європейська комісія представить Європейській Раді свою думку щодо того, наскільки Україна відповідає Копенгагенським критеріям та рекомендує, чи надати країні статус кандидата. Після цього на засіданні Європейської Ради лідери ЄС, базуючись на думці Європейської комісії, остаточно мають ухвалити рішення про надання нам статусу кандидата у членство в ЄС», — йдеться в повідомленні.

8 квітня під час візиту до Києва Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської Комісії, передала Володимиру Зеленському, президенту України, опитувальник для оцінки готовності України до початку переговорів про вступ до ЄС.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Для в'їзду на територію країн ЄС знову необхідно мати закордонний паспорт