Україна посідає друге місце в Європі за часткою жінок серед керівників та підприємців
iStock

Україна посідає друге місце в Європі за часткою жінок серед менеджерів та підприємців. У 2020 році відношення чоловіків до жінок серед керівників юридичних осіб та приватних підприємців становило 59,5% чоловіків до 40,5% жінок.

Про це йдеться у звіті «Жінки та чоловіки на керівних посадах в Україні: 2017-2020 роки». Його ПРООН планує опублікувати у квітні 2021 року.

«За останні три роки загальна частка жінок на керівних посадах в Україні зросла майже на пів відсотка — до 40,48 відсотка. Це значно вище від середньосвітового показника у 29 відсотків», — наголосила постійна представниця Програми розвитку ООН в Україні Дафіна Ґерчева.

Керівниками і приватними підприємцями в більшості секторів економіки є переважно чоловіки;

Чимало жінок працюють же у сферах «Проживання та харчування», «Державне управління та оборона», «Охорона здоров’я та соціальна робота». Найбільже жінки переважають в «Освіті» та «Діяльності домогосподарств як роботодавців».

Доповідь підготував Український центр соціальних даних (УЦСД) на замовлення Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН) та уряду Швейцарії. Фахівці вивчали відкриті дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, приватних підприємців та громадських об'єднань України (ЄДРПОУ).

«Свобода, рівність, солідарність». У центрі Києва проходить Марш жінок