Україна потребує до $30 млрд щорічних інвестицій у наступні десять років — Шмигаль

Україні потрібні зовнішні інвестиції та трансфер технологій від партнерів. У наступні десять років їй необхідно від $10 до $30 млрд щорічних інвестицій від партнерів.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Багатосторонньої координаційної платформи донорів у межах Конференції відновлення у Берліні.

За словами прем’єра, системна фінансова підтримка з боку партнерів критично важлива, аби Україна могла продовжувати боротися і направляти внутрішні ресурси на оборону.

Шмигаль зазначив, що уряд України запустив низку програм стимулювання економіки, які дали позитивний ефект — торік ВВП відновився на 5,3%, а за перші 4 місяці 2024 року зростання відбулося на 4,4%.

Він також наголосив, що після безпрецедентних ударів росії по українській енергосистемі, особливої підтримки потребує енергетичний сектор: «Більше ППО, більше енергетичного обладнання, сприяння розширенню імпорту електроенергії в Україну, допомога в децентралізації енергосистеми».

Нагадаємо, 10 червня у Берліні Україна підписали угоду, яка передбачає залучення від уряду Німеччини кредиту на €30,4 млн через державний Німецький банк розвитку KfW. Кошти підуть на українську енергетику.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський розповів, як Україна планує відновлювати енергосистему