Україна повернула ще чотирьох депортованих дітей (фото, відео)

На підконтрольну територію України вдалося повернути ще чотирьох українських дітей.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Додому повернулись 17-річна дівчина та троє хлопчиків — 6, 3 та 9 років. Вони вже зі своїми рідними.

Одна з родин з Херсонщини не бачились з початку повномасштабної війни. Мати-військовослужбовицядолучилась до захисту Україні, а син залишився з бабусею та дідусем. Після окупації частини регіону жінці не вдалося евакуювати сина, а сама вона потрапила в полон. Згодом матір вдалося звільнити, вона почала шукати свого сина і нам вдалося його знайти та повернути з родичами.

Хлопчик ще з однієї родини, маючи вроджені проблеми зі здоров’ям, до початку війни перебував у лікарні на Херсонщині, де його готували до операції в Охматдиті. Після 24 лютого батькам довелося виїхати, а хлопчик потрапив в окупацію. Разом з іншими дітьми його примусово вивезли до Криму.

Ще один хлопчик опинився у дитбудинку у Брянський області рф. Його бабуся продовжувала шукати онука, який зараз вже вдома.

«Таких історій дуже багато. росія цинічно викрадає дітей, проводить примусову русифікацію, приховує факти всиновлення росіянами», — додав Єрмак.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україну з росії за посередництва Катару повернулося четверо дітей (фото)