Україна працює над тим, щоб отримати більше Patriot — посол

Українська сторона працює над тим, щоб отримати від Сполучених Штатів більше систем ППО Patriot.

Про це в ефірі телемарафону розповіла Оксана Маркарова, посол України у США.

«Ми можемо не тільки очікувати, а і працюємо над цим. Я можу процитувати президента Зеленського на його прес-конференції з Байденом: «Я можу сказати дякую за системи Patriot і наступний меседж — що нам треба більше Patriot». Я сподіваюсь, що ми зможемо контрактувати на майбутнє деякі системи», — сказала Маркарова.

За її словами, візит президента Зеленського до США активізував процес ухвалення рішень щодо підтримки України.

«Ми вже маємо за добу, поки поверталися до України, конкретні серйозні результати — і законопроект про можливість притягнення російських злочинців до відповідальності у США, і допомога Україні на 45 млрд доларів, і поправка про надання повноважень прокурору США про використання конфіскованих російських активів в якості допомоги Україні», — розповіла пані посол.

Також Маркарова додала, що у безпековому пакеті, над яким працюють Штати, є не тільки Patriot. Там також є «дуже багато всього корисного для наших захисників та шкідливого для росіян».

Раніше Chas News писав, що президент США Джо Байден підписав рекордний оборонний бюджет країни на 2023 рік. $800 млн призначені для України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Світло нашої віри не згасне»: головне з виступу Зеленського у Конгресі США (відео)