Україна приєднається до санкцій проти білоруських політиків після завершення процедури в ЄС
Олег Андрос

Українська влада приєднається до першої хвилі санкцій ЄС стосовно представників режиму Лукашенка. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу у Києві.

«Що стосується санкцій, які вже запроваджені (на рівні Євросоюзу), то ми приєднаємося до них», — цитує міністра «Європейська правда».

Кулеба не підтвердив і не став виключати наміри України піддати санкціям особисто самопроголошеного президента Александра Лукашенка. «Що стосується будь-яких нових санкцій – то ми діємо за узгодженим алгоритмом, тобто спочатку Євросоюз ухвалює санкції, і далі будемо розглядати можливість приєднатися до них», —  додав політик.

Тим часом білоруське видання Tut.by повідомляє, що правозахисникам відомі прізвища 67 осіб, які були затримані в понеділок, 12 жовтня. Переважна більшість з них були затримані в Мінську. Повідомляється також про поодинокі затриманнях в Могильові і Вітебську.

У списку затриманих навпроти п’яти прізвищ є позначки «сильно побитий» і «відвезла швидка». Серед затриманих є й неповнолітній.

У понеділок Рада ЄС ухвалила принципове рішення про те, що санкції будуть запроваджені також особисто проти самопроголошеного президента Александра Лукашенка.

 

Дипломатичний пінг-понг. Білорусь вводить санкції проти Євросоюзу