Україна та рф домовилися про обмін 200 полонених — Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Україна та росія домовились обміняти 200 полонених.

Про це він розповів у інтерв’ю телеканалу PBS.

«В Узбекистані, я зустрівся з президентом Путіним, і у нас відбулися дуже розгорнуті обговорення з ним. І він насправді показує мені, що він готовий завершити це якомога скоріше. Це було моє враження, оскільки так, як справи рухаються зараз, то це доволі проблематично. 200 полонених буде обміняно на основі домовленості між сторонами», — заявив президент Туреччини.

За його словами, завдяки цьому «буде зроблено значний крок вперед».

Також Ердоган заявив, що вторгнення рф не може бути виправданим, а всі захоплені території повинні повернутися під контроль української влади.

«Якщо мир буде встановлено в Україні, звичайно, повернення землі, куди було здійснено вторгнення, стане дійсно дуже важливим. Це те, що очікується. Це те, що є бажаним. Путін робить певні кроки. Ми робимо певні кроки. Землі, які зазнали вторгнення, будуть повернуті Україні», — додав Ердоган.

Раніше у так званій «днр» заявили про новий обстріл колонії в Оленівці, де утримували українських військовополонених. Бойовики повідомляють, що внаслідок обстрілу є загиблі та поранені.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські пропагандисти вперше показали інтерв’ю із полоненою «Пташкою» з «Азовсталі» (відео)