Україна та США створили «гібридні» системи ППО — NYT
Генштаб ЗСУ

Сполучені Штати разом з Україною створили «гібридні» системи ППО, які поєднують сучасні західні ракети та радянські ЗРК.

Про це пише The New York Times.

Їх розробляють у межах ініціативи FrankenSAM, яка виникла наприкінці 2022 року. Тоді українські посадовці попросили знайти снаряди для ЗРК «Бук» радянського виробництва і радарів, які має Україна.

«Знаючи, що Заходу буде складно отримати боєприпаси російського виробництва для систем «Бук», Україна запропонувала переобладнати пускові установки для використання зенітних ракет калібру НАТО», — розповіли журналісти.

Так, відомо про три розробки у рамках програми: поєднання радянських установок  «Бук» і американських ракет Sea Sparrow, поєднання радянських радарів та сучасних ракет Sidewinder. Їх мають передати українським військовим цієї осені. Третя розробка — ракетний комплекс Hawk, поєднаний з радянським обладнанням. Зазначають, що він вже працює на фронті в Україні.

Журналісти додають, що такі «гібридні» системи допомагають заповнити «критичні прогалини в українській протиповітряній обороні».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракети для ППО та ПТРК: що увійшло у новий пакет військової допомоги від США