Україна веде переговори про обмін 38 поранених бійців з «Азовсталі» на полонених росіян — Верещук

Україна веде складні переговори з росією щодо обміну поранених бійців з «Азовсталі» на російських полонених. Наразі йде мова про евакуацію 38 військових, які перебувають у тяжкому стані.

Про це розповіла віцепрем’єр Ірина Верещук.

«Працюємо покроково. Обміняємо 38 важких, потім будемо рухатись далі. Зараз немає перемовин про обмін 500 або 600 людей, про що повідомляють деякі ЗМІ», — повідомила вона.

Верещук також закликала політиків, журналістів та громадських діячів утриматись від публічних коментарів про хід перемовин, оскільки це може дезінформувати суспільство та завадити переговорному процесу.

Напередодні вона повідомила про пропозицію обміняти важкопоранених бійців з «Азовсталі» на полонених російських військовослужбовців за стандартними правилами.

Нагадаємо, нардеп Мустафа Джемілєв розповів, що президент Туреччини Реджеп Ердоган двічі пропонував путіну евакуювати морем захисників Маріуполя, однак двічі отримав відмову.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Командир морпіхів звернувся до Ілона Маска по допомогу з евакуацією з «Азовсталі»