Україна запустила проєкт «Хочу найти» для розшуку зниклих безвісти окупантів

10 січня в Києві оголосили про початок роботи нового державного проєкту «Хочу найти». Він покликаний спонукати росію до збільшення кількості обмінів військовополоненими та тілами загиблих. 

«Хочу найти» дозволить рідним окупантів через Telegram-бот отримувати інформацію про тих, які зникли безвісти на території України. 

«Україна неодноразово наголошувала, що готова віддавати російських окупантів, але для цього росіяни мають повернути українців», — заявив Андрій Юсов, представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Новий проєкт співпрацюватиме з громадським рухом пошуку та повернення додому військових армії рф «Наш выход». Його співзасновниця Ірина Криніна акцентувала на тому, що російська влада не надає ніякої інформації: ні Україні про українських військовослужбовців, ні росіянам про їхніх зниклих безвісти.

Ці проєкти спрямовані на те, аби спонукати родичів російських військовополонених та загиблих до тиску на чиновників рф у питаннях проведення обмінів військовополоненими та тілами загиблих військовослужбовців.

«Хочу найти» уже почав отримувати перші заявки з росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Другий Новий рік в полоні»: у Києві пройшла акція на підтримку оборонців Маріуполя (фото)