Україна звільнятиме всі свої території, включно з Кримом — Резніков

Нове озброєння, яке надають західні партнери, дозволить Україні повернути окуповану територію, включно з Кримом.

Про це в інтерв’ю CNN заявив Олексій Резніков, міністр оборони України. 

«Ми збираємося звільнити всі наші території, включно з Кримом. Крим є стратегічною метою для України, тому що це українська територія. Але ми будемо рухатися крок за кроком», — сказав міністр.

Отже, за його словами, першим кроком стане стабілізація ситуації на місцях, щоб запобігти подальшому просуванню російських військ.

Другий етап  відкидання російських військ на позиції перед вторгненням 24 лютого.

І лише на третьому етапі будуть обговорення з партнерами України про те, «як звільнити території, зокрема Крим», — цитує CNN Резнікова.

На запитання, чи спроба повернути Крим військовими засобами ще більше спровокує росію, яка вважає Крим частиною рф, Резніков відповів, що це не розглядається.

«Не важливо. Тому що вони [росіяни] побачать це в Херсоні, вони побачать це в Запоріжжі, вони побачать це і в Маріуполі… », — сказав міністр оборони України.

Заява міністра оборони України прозвучала на фоні чергової зустрічі міністрів оборони країн-партнерів України, за підсумками якої стало відомо, що ЗСУ отримають додатково РСЗВ, артилерію та гелікоптери.

Раніше повідомлялося, що Франція хоче, щоб Україна повернула контроль над Кримом у рамках воєнної перемоги над росією.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Є оптимістичні прогнози, що війна може закінчитися цього року — Резніков