Українець Лунін катастрофічно дебютував за мадридський «Реал» (відео)
Getty Images

Воротар збірної України Андрій Лунін нарешті дочекався дебюту за мадридський «Реал» в офіційному матчі. Проте довгоочікувана поява у складі найтитулованішої команди Європи закінчилась ганьбою.

У матчі Кубка Іспанії «Реал» на виїзді програв команді третього дивізіону «Алькояно» (1:2 у додатковий час) і ганебно вилетів з турніру, хоча догравав матч у більшості.

Лунін не врятував під час першого пропущеного м’яча, а коли «Алькояно» забивав вдруге, взагалі зробив помилку.

Українець, якому зараз 21 рік, в Україні пограв за «Дніпро» (22 матчі, 22 пропущених м’ячі) та «Зорю» (29, 41).

У червні 2018-го, у віці 18 років, він сенсаційно перейшов до мадридського «Реалу», який на той момент тричі поспіль виграв Лігу чемпіонів. Загалом же Королівський клуб має більше за всіх перемог в Кубку/Лізі чемпіонів — 13.

За перспективного українця іспанці заплатили €8,5 млн, контракт підписали на шість років.

Лунін виходив за «Реал» у товариських передсезонних іграх, проте в офіційну заявку не потрапляв. Два роки він провів в орендах у посередніх «Леганесі», «Вальядоліді» та «Ов’єдо». Причому постійну ігрову практику мав лише в останньому (20 матчів, 22 пропущених).

Також воротар встиг провести 6 матчів за національну збірну України (6 пропущених), а з молодіжною командою U-20 виграв чемпіонат світу, на якому його визнали найкращим воротарем турніру.

Лише в поточному сезоні-2020/21 Лунін потрапив до заявки «Реала». У матчах чемпіонату він залишався в запасі. І ось 20 січня дебютував у грі Кубка Іспанії.

Тренер мадридців виставив на гру напіврезервний склад. Лише наприкінці першого тайму «Реалу» вдалось забити. Проте у другому після кутового «Алькояно» зрівняв рахунок. Лунін під час подачі не вийшов з воріт, а удар впритул не мав шансів відбити.

Суперники завдали по воротах Луніна п'ять ударів. Два стали голами / Getty Images

У додатковий час «Реал» так само володів ініціативою, а на 110-й хвилині навіть отримав чисельну більшість після вилучення гравця «Алькояно».

Проте вирішальний м’яч на 115-й хвилині забили саме господарі. Лунін помилився на перехоплені і його випередив нападник суперника — 2:1.

Усього за матч «Алькояно» завдав 5 ударів по воротах Луніна, 3 з них потрапили у ствір, 2 закінчились голами. Також у цій грі українець отримав попередження.

Цієї зими з’явилися чутки, що Лунін знову може вирушити в оренду.

Італійський «Лаціо» переплутав назви португальских клубів і заплатив €11 млн за трансфер не тому