Українець втік з Маріуполя, подолавши кілометри в крижаній воді Азовського моря
Unsplash

Українець Дмитро Юрін розповів журналістам історію про те, як він втік із оточеного Маріуполя морем.

За словами чоловіка, рішення про евакуацію він прийняв після того, як 16 березня на Маріупольський драматичний театр впала бомба. Дмитро жив на проспекті Миру, за кількасот метрів від місця події, повідомляє The Guardian.

Він розповів журналістам, що від російського авіанальоту тоді загинули та постраждали багато людей, зокрема дітей. Після вибуху чоловік повернувся до гаража, де ховався зі своєю матір'ю Надією і зрозумів, що місто потрібно покидати негайно. 

Оскільки Маріуполь повністю оточений росіянами, Дмитро вирішив плисти у безпечне місце. Чоловік, який є рибалкою, багато годин провів на Азовському морі. Тому він взяв чотири п'ятилітрові пляшки, які мали тримати його на воді, і вирушив на пляж.

Дмитро розповів, що зайшов у воду, трохи відплив від берега та попрямував на захід. Вода у морі була крижаною.

«Мої зуби цокотіли. Я ховався за однією з пляшок, щоб ніхто мене не помітив. Іноді зупинявся та відпочивав», — каже чоловік.

Він плив дві з половиною години. Маршрут завдовжки 4 кілометри пролягав повз російські позиції у населених пунктах Рибацьке та Мелекіне. В останньому, вийшовши з води, він знайшов прихисток у літньої пари.

Село було під російським контролем, але завдяки місцевому мешканцю Дмитро зміг сісти в мікроавтобус, який їхав до Бердянська. На блокпосту його пропустили. Вже із Бердянська чоловік дістався до підконтрольної українській владі території.

Матір Дмитра також змогла залишити місто та зараз перебуває у своєї сестри в Бердянську.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія обстріляла криголам «Капітан Бєлоусов» у порту Маріуполя