«Україні потрібна негайна судова реформа». Про що говорив президент Євроради на Донбасі

Президент Європейської ради Шарль Мішель закликав Зеленського провести судову реформу і нагадав про 16 млрд, які отримала Україна. Про це він заявив під час візиту на Донбас.

Про боротьбу з корупцією та судову реформу

За словами Мішеля, за останні сім років після Майдану-2014 ЄС надав Україні допомогу на більш ніж  16 млрд. А це  — найбільша допомога Брюсселя державі, яка не входить в ЄС.

Україна зі свого боку має провести судову реформу та побороти корупцію. Це умови надання макрофінансової допомоги та візової лібералізації.

Мішель вважає, що нещодавні рішення Конституційного суду тільки довели  необхідність змін.

«Всеосяжна судова реформа вкрай необхідна, щоб перезапустити головні органи судової влади і встановити нову прозору процедуру виборів для суддів у Вищій раді правосуддя. Це комплексні, складні реформи, вони потребують хоробрості та сильного лідерства»,  заявив Мішель.

Про санкції щодо Росії

На думку Шарля Мішеля, Росія  не дотримується Мінських угод.

«Ганебна реальність така, що люди продовжують помирати на Донбасі і стикаються з жахливими наслідками конфлікту. Єдиний шлях вперед  це повне виконання Мінських угод. Санкції ЄС проти Росії залишаться в силі доти, доки їх реалізація не стане реальністю»,  сказав політик.

Президент Євроради додав, що вражений важливою роботою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та подякував партнерам ЄС, які підтримують постраждале під час конфлікту населення.

 
Заяви для преси Президента України Володимира Зеленського та Президента Європейської ради Шарля Мішеля на КПВВ «Щастя».

Заяви для преси Президента України Володимира Зеленського та Президента Європейської ради Шарля Мішеля під час спільної робочої поїздки на КПВВ «Щастя» у Луганській області.

Posted by Офіс Президента України on Tuesday, March 2, 2021
Фото дня. Денис Шмигаль і Шарль Мішель: знайди 10 розбіжностей