Українська армія наблизилася до кордону з рф на Харківщині — Інститут дослідження війни

ЗСУ продовжили контрнаступ на північ від Харкова та відтіснили окупантів майже до російського кордону. Українським воїнам вдалося звільнити кілька населених пунктів.

Про це повідомляє Інститут дослідження війни (ISW).

Контрнаступ української армії продовжився на північ від звільненого Старого Салтова.

Окупанти передислокують війська з-під Ізюму, щоб спробувати послабити контрнаступ українців та перешкодити подальшому просуванню на північ до кордону з росією.

Карта бойових дій в Україні

Експерти також прогнозують, що контрнаступальні дії ЗСУ зупинять атаки російської артилерії на північно-східні околиці Харкова та дозволять українським захисникам атакувати російський тил.

На думку експертів, цей контрнаступ паралізує наступальні дії окупантів у районі Ізюму, звідки вони намагалися формувати кільце для оточення українських сил на Донбасі.

Також за даними ISW росіяни намагаються зміцнити свої позиції на заході Херсонської області, що дозволить їм вести наступ у напрямку Миколаєва.

Аналітики ISW стверджують, що росія, швидше за все, створює умови для приєднання окупованих українських територій до росії, а не створення псевдореспублік.

Раніше Генштаб повідомляв, що через великі втрати росія виводить війська з Харківської області.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 12 травня