Українська авіація за добу завдала сім ударів по зосередженнях окупантів — Генштаб
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ інформує про ситуацію на фронті станом на вечір 7 лютого.

За добу росіяни завдали ракетний та 16 авіаційних ударів. А також здійснили 14 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Заруцьке, Попівка і Садки Сумської області та Стрілеча, Мороховець, Зелене, Нескучне, Вовчанськ, Бударки, Вільхуватка, Красне Перше, Новомлинськ і Кам’янка на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках під вогонь окупантів потрапили райони понад 30 населених пунктів. Зокрема, Дворічна, Гряниківка, Кучерівка, Котлярівка, Крохмальне, Вишневе Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка, Площанка, Невське, Піщане, Кремінна, Діброва і Білогорівка на Луганщині.

На Бахмутському напрямку обстріляно Залізнянське, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Миколаївка, Ступочки, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк та Веселе Донецької області. А загалом - понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під росіяни з танків, мінометів та артилерії атакували населені пункти Авдіївка, Водяне, Нетайлове, Мар’їнка, Новомихайлівка, Богоявленка,  Вугледар, Велика Новосілка, Золота Нива та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогню з боку росіян зазнали райони понад 20 населених пунктів, зокрема, Новопіль, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка, Малі Щербаки і Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожих обстрілів постраждали 17 населених пунктів. Серед них —Михайлівка, Гаврилівка, Милове, Зміївка, Новоберислав, Козацьке, Іванівка, Микільське, Антонівка та Херсон.

У Мелітополі окупанти з погрозою звільнення примушують працівників держустанов, які отримали громадянство рф, відмовитись від українського громадянства у письмовій формі.

Українська авіація протягом доби завдала сім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та два удари по позиціях ЗРК. Також наші захисники знищили російський штурмовик СУ-25 та ворожий БПЛА типу «Орлан».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракети GLSDB: технічні характеристики та коли їх зможе отримати Україна