Українська авіація завдала п’ять ударів по районах зосередження ворога — Генштаб

Генеральний штаб інформує про становище на фронті станом на вечір 5 грудня.

Протягом поточної доби окупанти завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі України. Під ударом опинились енергооб’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях.

За попередньою інформацією, сили ППО збили понад 60, з більш як 70 ракет, що випустили окупанти. Крім того, ворог не припиняє обстрілювати позиції українських військ та населені пункти вздовж лінії зіткнення. Росіяни активно застосовують авіацію на Донеччині.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. У Білорусі продовжили продовжено термін перевірки бойової готовності ЗС до 12 грудня.

На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріли з мінометів та ствольної артилерії по населених пунктах Бунякине, Олександрівка, Локня та Юнаківка Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник утримує війська у прикордонних районах Бєлгородської області. Обстрілів з мінометів і ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Бугруватка, Гатище, Бочкове, Мала Вовча, Чугунівка, Бологівка та Дворічна Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Здійснив обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії по районах населених пунктів Вишневе, Лиман Перший, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне Харківської області; Новоселівське і Стельмахівка Луганської та Площанка, Червонопопівка, Терни, Макіївка і Ведмеже на Донеччині. Задіяв оперативно-тактичну та армійську авіацію для ударів неподалік Кислівки, Новоселівського та Стельмахівки.

На Бахмутському та Авдіїівському напрямках росіяни хочуть покращити тактичне положення наступом. Обстрілів з усього спектру артилерії зазнали 26 районів населених пунктів. Зокрема, Андріївка, Верхньокам’янське, Берестове, Білогорівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Костянтинівка, Біла Гора, Дружба, Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області. Окупанти завдали авіаударів по районах населених пунктів Спірне, Верхньокам’янське, Опитне, Водяне, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку ворог веде оборону. Здійснив обстріли по районах Богоявленки, Вугледара та Золотої Ниви Донецької області. Завдав авіаудару неподалік міста Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог намагається обороняєтися. Зафіксовано артилерійські обстріли районів понад 30 населених пунктів неподалік з лінією зіткнення. Зокрема міст Времівка і Новопіль Донецької області; Гуляйпільске, Білогір’я, Малі Щербаки, Качкарівка, Милове, Тягинка, Токарівка Херсонської області та міста Херсон.

За даними Генштабу, у місті Старобільськ Луганської області триває розквартирування російських мобілізованих в приватних будинках місцевих.

В селищі Ольгине Херсонської області росіяни вивозять запаси сільськогосподарської продукції з агропідприємств до росії.

Почастішали випадки пограбувань приватних будинків у населених пунктах уздовж лівого берега Дніпра на Херсонщині.

Також повідомляють про випадки дезертирства окупантів у зв’язку зі значними втратами на Херсонщині.

Українська авіація протягом доби завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили два пункти управління, вісім районів зосередження особового складу та ще один важливий об’єкт противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У рф вводять тотальний контроль за ухилянтами від мобілізації — ГУР