Українська енергетика витримала 130 ударів за три дні — Шмигаль

Україні вдалося втримати енергетичну стійкість після масових атак окупантів. Росіянами не вдалося паралізувати енергетику держави.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, за три дні впродовж тижня російські окупанти нанесли до 130 ракетних ударів та ударів дронів-камікадзе по енергетичних об’єктах.

«Агресор прагнув залякати українців та паралізувати енергетику держави. Своєї мети він не досяг. Україна була готова до такого сценарію. Ми мобілізували зусилля для екстрених ремонтних робіт, відновили електропостачання в 4 тис. населених пунктах», — написав міністр.

Шмигаль зазначив, що українці проявили свідомість та зменшили споживання електроенергії в середньому на 10%. Це дозволило уникнути планових відключень.

Зокрема, жителі Києва та області разом зменшили споживання на 7%, а найсвідомішими у цьому питанні стали мешканці Чернігівської області, їх результат — майже 20%.

Прем’єр розраховує, що найближчими днями зранку та ввечері українці також утримаються від надмірного споживання електроенергії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сеанси при свічках. Добірка фільмів про відключення електроенергії