Українська компанія з початку року виготовила 600 мінометів для Сил оборони (фото)

Компанія «Українська бронетехніка» повідомила, що повністю відновила виробництво мінометів різних калібрів та з початку 2023 року поставила Силам Оборони України понад 600 одиниць.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Гендиректор компанії Владислав Бельбас розповів, що під час повномасштабного вторгнення частина виробних потужностей на сході була захоплена ворогом, однак їх вдалося відновити на релокованих майданчиках. За його словами, зараз компанія виготовляє міномети калібрів 60 мм, 82 мм та 120 мм.

міномет Україна

міномет вночі

ящики з мінометами

60 мм міномет

ТОВ «Українська бронетехніка» — приватне підприємство оборонно-промислового комплексу, яка до 2015 року називалася «Укрглавпак» і спеціалізувалася на виробництві тари з пластмаси. Зокрема, вона виготовляла та постачала до ЗСУ та Нацгвардії бронеавтомобілі «Варта» та «Новатор».

ЗМІ пов'язують фірму з екснардепом Сергієм Пашинський. За даними The New York Times, «Українська бронетехніка» стала найбільшим приватним постачальником зброї з початку великої війни. Її продажі за минулий рік становили рекордних понад $350 мільйонів, порівняно з $2,8 мільйона за рік до війни.

За даними NYT, Пашинський зараз знову перебуває під слідством за підозрою про корупцію в «оборонці», а правоохоронці перевіряють його компанії. При цьому сам екснардеп заперечує будь-яку зацікавленість у збройному бізнесі

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Прикордонники ювелірно відпрацювали по спостережному пункту окупантів (відео)