Українська сторона у ТКГ відмовилася від відвідування Мінська після карантину

Українська делегація в Тристоронній контактній групі не буде відвідувати Мінськ. Уряд має шукати інше місто та іншу країну через ворожу риторику Білорусі щодо України.

Про це віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив в ефірі програми «Свобода слова».

«Ми категорично повідомили, що не будемо брати участь в засіданнях Тристоронньої контактної групи, якщо раптом завершаться карантинні обмеження і буде запропоновано продовжити ці консультації як і раніше безпосередньо у Мінську», — наголосив він.

Резніков каже, що ТКГ пояснили, що українська делегація не буде спрямовувати своїх членів делегації в Мінськ для зустрічей в реальному житті і змінюватиме країну та місто.

Резніков також зауважив, що довіри до Білорусі наразі немає, оскільки вона знаходиться під впливом РФ.

Раніше голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук заявив про те, що на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі 14 квітня українська сторона запропонує повернутись до режиму припинення вогню на Великодні свята.

Резніков уточнив, що наразі у Білорусі домінує антиукраїнська риторика. На його думку, українські військові вже взяли це до уваги.

До початку пандемії Тристороння контактна група збиралась на перемовини у Мінську, проте через коронавірус консультації відбуваються у режимі відеоконференцій.

Як ми писали ранішеУкраїна може запросити до Нормандського формату і ТКГ США.

Україна покидає перемовини в підгрупі ТКГ, поки звідти не виключать «експертку» Пирогову