Українські банки почали пропонувати клієнтам відкрити картку для оформлення «єПідтримки»
УНІАН

Українські банки почали пропонувати своїм клієнтам відкрити віртуальну картку для отримання 1 тис. грн від держави за програмою «єПідтримка». Вона передбачає заохочення для усіх вакцинованих.

В народі допомогу називають «Вовина тисяча». Стартує програма 19 грудня 2021-го та триватиме увесь наступний рік.

Chas News докладно розповідав, як отримати, де та коли можна витратити «Вовину тисячу».

Учасникам програми відкриють віртуальні рахунки у банках-партнерах. Вони будуть безплатними, комісій за обслуговування не буде. Гроші перекажуть на віртуальну банківську картку. Їх можна буде витратити на певні види послуг та товарів у компаніях — партнерах програми.

Про можливість відкрити у них картку для «єПідтримки» своїх клієнтів, зокрема, інформує «Альфа-Банк». В установі повідомляють, що оформити картку можна вже зараз. Потім дочекатися оновлення додатку «Дія», де можна буде вибрати картку для отримання грошей.

Також до програми долучився Monobank, про це повідомив його співзасновник Олег Гороховський.

«Оновіть програму і у верхньому меню, там, де вибір карт, натисніть «Відкрити карту», далі треба вибрати карту «єПідтримка». Також відкрити карту можна буде із повідомлення у виписці, яке ми вам надішлемо сьогодні/завтра», — написав Гороховський.

Він також зазначив, що дата старту «єПідтримки» може корегуватися, і порадив стежити за новинами з Кабміну.

Сьогодні ж прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив: щоб отримати виплату на першому етапі,  треба подати заявку в «Дії» з 19 до 29 грудня  цього року. Водночас, глава Кабміну не уточнив строки «першого етапу» — чи це період до Нового року, чи якийсь інший.

На порталі «Дія» з’явилося сім нових послуг