Українські дипломати стали на захист Кобзаря від зазіхань Росії
Музей Тараса Шевченка

У Міністерстві закордонних справ України заперечують будь-які російські наративи стосовно Тараса Шевченка і наголошують: національна самоідентифікація Кобзаря не може викликати жодних сумнівів.

Так в українському зовнішньополітичному відомстві прокоментували діяльність Російського центру науки і культури в Києві, а також організований ним 9 березня конкурс сучасних поетів у день пам’яті «російсько-українського поета Тараса Шевченка», передає «Радіо Свобода».

«У зв’язку із маніпулятивними та зухвалими зазіханнями країни-агресора на історико-культурну і філософську спадщину Т. Г. Шевченка, наголошуємо, що національна самоідентифікація Кобзаря — непримиренного борця за національне і духовне відродження України, визволення нашої Батьківщини з-під гніту Росії — не може викликати жодних сумнівів. МЗС заперечує будь-які російські наративи стосовно Т. Г. Шевченка», — заявили в МЗС.

Російський центр культури й науки спільно із російською агенцією «Россотрудничество», визнану Європарламентом у 2016 році як пропагандистську, анонсували 9 березня цього року «Підбиття підсумків Міжнародного творчого конкурсу сучасних поетів в день пам’яті російсько-українського поета Тараса Шевченка».

 

День памяти Тараса Шевченко: подведение итогов конкурса современных поэтов В день памяти русско-украинского поэта...

Posted by Rossotrudnichestvo on Tuesday, March 9, 2021
«Її величність — Жінка». «Укрпошта» вперше випустить марки у жанрі ню (фото)