Українські дрони з високою точністю атакують цілі в рф через застосування ШІ — CNN

Українські військові застосовують безпілотникки зі штучним інтелектом для ударів по цілях в росії, що дозволяє вражати визначені об’єкти на території країни-агресора з високою точністю.

Про це пише CNN з посиланням на джерела.

«Точність в умовах перешкод забезпечується завдяки використанню штучного інтелекту. Кожен літак має бортовий комп'ютер із супутниковими даними та даними про місцевість», — пояснило CNN джерело.

Таку точність забезпечують датчики безпілотника.

«У них є така штука, яка називається «машинним зором», що є різновидом штучного інтелекту. По суті, ви берете модель, поміщаєте її на чіп і навчаєте цю модель визначати географію та ціль, до якої вона прямує. Коли вона буде остаточно розгорнута, вона зможе ідентифікувати, де вона знаходиться», — пояснила Ноа Сільвія, аналітик Королівського інституту об'єднаних служб, британського аналітичного центру.

І додала, що такий безпілотник не потребує жодного зв'язку з супутниками, адже він повністю автономний.

Проте Кріс Лінкольн-Джонс, колишній британський офіцер і експерт з питань війни з використанням безпілотників і штучного інтелекту заявив CNN, що рівень «інтелекту» у БпЛА все ще дуже низький.

За даними CNN, в Головному управлінні розвідки Міноборони України та СБУ не прокоментували використання технології штучного інтелекту.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ГУР атакувало завод зі збірки «шахедів» у Татарстані — ЗМІ (відео)