Українські F-16 отримали від США найновішу версію РЕБ для протидії засобам ППО рф

Українські винищувачі F-16 отримали спеціальне оновлення систем радіоелектронної протидії. Їх внесли для ефективної протидії російським системам протиповітряної оборони з урахуванням особливостей їх роботи.

Про це офіційно повідомили у повітряних силах США, пише видання Defence Express і розповідає, хто проводив ці роботи, та в чому унікальність цієї операції

Роботи провів спецпідрозділ РЕБ повітряних сил США 350th Spectrum Warfare Wing​.

По-перше, роботи необхідно було проводити з обладнанням, яке не перебуває на озброєнні повітряних сил США. Defense Express зазначає, що вочевидь мова йде про контейнер ECIPS/CJS, який був помічений на українських винищувачах.

По-друге, дуже стиснуті строки, які були прив'язані до дати передачі винищувачів Україні. Тому американські фахівці спочатку мали дослідити реальні можливості обладнання, а потім модернізувати його програмну частину на основі тих алгоритмів, які використовуються у повітряних силах США для протидії російським засобам ППО.

Видання додає, що це дуже цікавий факт. Адже виходить, що Нідерланди та Данія, а саме літаки цих країн, як зазначено, отримали оновлення, не мали доступу до американських передових рішень. Хоча можливо справа лише у зацікавленості і європейські партнери просто не проявили відповідної ініціативи.

В офіційному повідомленні від повітряних силах США прямо зазначено: повітряні сили США отримуватимуть від українських колег інформацію щодо використання цих засобів РЕБ у реальному бою. Це дозволить вносити подальше оновлення у роботу систем, при цьому не лише для України, а й США та інших членів НАТО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський показав літаки F-16 в Україні (відео)