Українські хакери «зламали» центр космічної гідрометеорології рф «Планета» (фото)

Українські кіберволонтери-патріоти з групи «BO Team» провели чергову успішну кібератаку на далекосхідний науково-дослідний центр космічної гідрометеорології «Планета», внаслідок чого змогли знищити великий обсяг інформації.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

У ГУР заявляють, що наслідки —  руйнівні.

Кіберфахівцям вдалося знищили 280 серверів задіяних у загальній мереж та 200 млн ГБ даних. Збитки від кібератаки оцінюються щонайменше в $10 млн. Робота суперкомп’ютерів, якими обладнаний далекосхідний центр, ― паралізована та не підлягає відновленню в повному обсязі.

Серед знищеного ― метео- та супутникові дані, які в постійному режимі активно використовували міноборони і мнс рф, «роскосмос» та низка інших відомств держави-агресора, а також ― напрацьовані роками унікальні дослідження.

Один такий обчислювальний девайс разом із програмним забезпеченням коштує $350 тис.. В умовах жорстких санкцій проти росії повторно отримати такий софт фактично неможливо.

Разом зі сховищами даних, серверами та комп’ютерами внаслідок кібератаки паралізовано системи кондиціонування і зволоження повітря, а також регулювання екстреного електроживлення будівлі центру.

Центр космічної гідрометеорології рф «Планета» займається прийомом та обробкою даних із супутників, а також забезпечує відповідною продукцією понад 50 державних суб’єктів: передусім ― міністерство війни, генеральний штаб та служби мнс рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кіберфахівці ГУР зламали федеральну податкову службу росії: деталі