Українські хакери знищили дата-центр, яким користувались військові підприємства рф — ЗМІ

Українські хакери, імовірно пов'язані зі СБУ, знищили дата-центр OwenCloud, яким користувався російський військово-промисловий комплекс, а також нафтогазові та телекомунікаційні компанії.

Про це виданню hromadske повідомило джерело, поінформоване щодо деталей українських кібероперацій.

За словами співрозмовника, у хмарному сервісі OwenCloud.ru свої дані тримали понад 10 тисяч компаній — підприємства російського ВПК, нафтогазового, металургійного, авіакосмічного комплексів, а також телекомунікаційні гіганти.

Серед них: «Уральський завод цивільної авіації», «НВП «РУБИН»» (входить до складу холдингу «роселектроніка»), «Уральський завод спецтехніки», «Газпром», «Трансгаз», «Лукойл», «роснафта», «Норильський нікель», «ростелеком», «Телеком», «Мегафон».

Джерело стверджує, що це була спільна операція української хакерської групи BLACKJACK із кібердепартаментом СБУ. Вони знищили більш ніж 300 Тбайт даних.

Йдеться про 400 віртуальних та 42 фізичних сервери, на яких розміщувалася внутрішня документація, резервні копії та інші програми, через які клієнти віддалено керували виробничими процесами на підприємствах.

Знищення російського хмарного сервісу стало відплатою за атаку на український дата-центр «Парковий» у січні цього року, зазначив співрозмовник hromadske.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Хакери ГУР знищили ІТ-інфраструктуру компанії, яка працювала на російську «оборонку»