Українські перевізники розпочали свою акцію протесту на кордоні (фото)
Ольга Дейнека / Суспільне Львів

20 лютого українські перевізники у відповідь на дії польських фермерів розпочали свою акцію протесту біля пунктів пропуску «Рава-Руська-Гребенне», «Краківець-Корчова» та «Шегині-Медика».

Про це повідомляє Суспільне.

За словами організаторів, мирна акція триватиме з 20 лютого до 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

«Або стоять всі, або їдуть всі. Не може бути ситуації, коли українські автомобілі стоять, а польські будуть їхати. Розуміємо ситуацію з тим, чого вони хочуть. Але всі вимоги поляків є або до Євросоюзу, або до своєї влади, жодних претензій, вимог до України немає, тому це дуже дивна ситуація. Люди налаштовані дуже потужно, будуть стояти цілодобово», — заявив голова ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» Володимир Михалевич.

українські перевізники кордон протест

протест українських перевізників

Українські перевізники планують впускати польські вантажівки на територію України з тією затримкою, з якою поляки пропускають українські.

«Суть нашої акції — зупиняти польські автомобілі, які об'їжджають поза чергою і щоб вони стояли тут так, як наші стоять у Польщі», — розповів голова ГО «Український транспортний союз у Львівській області» Олег Дубик.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Польські фермери перекрили залізницю на кордоні та висипали зерно з вагона (відео)