Українські релігійні лідери наживо вакцинувалися у Facebook
Скріншот

Глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ), представники Православної церкви України (ПЦУ) та єврейських громад зробили щеплення вакциною від COVID. Своїм прикладом вони показали, що не існує релігійних підстав для відмови від вакцинації.

Відео вакцинації транслювалося наживо на сторінці Міністерства охорони здоров’я у Facebook. У заході також взяли участь лікарі і один чиновник — керівник відділу з питань релігій Секретаріату Кабінету Міністрів Андрій Юраш.

 
Вакцинація проти COVID-19 представників релігійних організацій України

Релігійні лідери України підтримали вакцинальну кампанію і отримають щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca (Covishield). О 13:00 дивіться пряму трансляцію, під час якої проти COVID-19 щеплять: 🔹5 українських лікарів 🔹Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, Главу Української Греко-Католицької Церкви Святослава (Шевчука) 🔹Архімандрита Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентія (Живчика) (Православна Церква України) 🔹представника Федерації єврейських громад в столиці України Леоніда Бараца 🔹представника Іудейської громади руху Хабад Любавич в Україні Бориса Стругацького 🔹керівника Відділу з питань релігій Секретаріату Кабінету Міністрів України Андрія Юраша

Posted by Міністерство охорони здоров'я України on Tuesday, March 16, 2021

«Медики сьогодні заслуговують молитви уваги і вдячності всього українського народу. Коли хтось вирішує вакцинуватись чи ні — слухайте ваших лікарів. Не читайте якоїсь неясної преси, перевіряйте джерела інформації, слухайте ваших лікарів, зокрема сімейних лікарів», — заявив після щеплення Святослав (Шевчук), глава УГКЦ.

Він також наголосив, що вакцинація має бути добровільною, доступною та безпечною.

За словами архімандрита Михайлівського монастиря ПЦУ Лаврентія (Живчика), церква приймає вакцинацію як спосіб, принаймні, обмежити поширення коронавірусу. «Розуміємо, що Бог в різний спосіб турбується про життя і здоров’я людини тож і цей спосіб можемо розглядати як частину Божого промислу», — сказав священник.

Представника ПЦУ підтримав головний рабин Києва Йонатан Беніамін Маркович. «Одне з найважливіших правил євреської традиції — людина має робити все що можливо, щоб бути здоровою. Щоб вона була здоровою і щоб її оточення було здоровим. Будь ласка, менше слухайте людей, вони не спеціалісти. А слухайти у всьому спеціалістів», — заявив представник єврейської громади.

Боротьба з пандемією. Зеленський назвав єдину альтернативу локдауну