Українські захисники відбили атаки росіян у районі трьох населених пунктів — Генштаб

Генеральний штаб ЗСУ опублікував інформацію про ситуацію на фронті станом на вечір 22 вересня.

За добу окупанти завдали чотири ракетних ударів, 17 авіаударів, здійснили понад 24 обстріли з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах.

Постраждала інфраструктура більш як 30 населених пунктівю. Серед них — Пришиб, Спірне, Веселе, Мар’їнка, Бахмут, Костянтинівка, Нескучне, Полтавка, Єгорівка, Безіменне, Білогірка, Запоріжжя, Кривий Ріг, Первомайськ, Миколаїв, Очаків, Високопілля, Сухий Ставок та Миролюбівка.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках окупанти вели вогонь з танків, мінометів та артилерії:

  • на Сіверському напрямку — в районі населених пунктів Шалигине, Волфине, Їздецьке та Миропільське Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку — в районах населених пунктів Глибоке, Стрілеча, Мороховець, Веселе, Сотницький Козачок, Вовчанськ, Гатище, Дворічна, Гусинка, Кам’янка, Куп’янськ, Артільне, Осинове та Міхуватка;
  • на Краматорському напрямку — Богородичне, Яцьківка, Ярова, Тетянівка, Святогірськ, Пришиб, Словʼянськ, Платонівка, Донецьке, Сидорове, Закітне, Озерне, Щурове та Райгородок;
  • на Бахмутському напрямку — Сіверськ, Спірне, Званівка, Миколаївка, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Одрадівка, Веселе, Білогорівка, Розівка, Зайцеве, Яковлівка, Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку — Красногорівка, Авдіївка, Кам’янка, Опитне, Мар’їнка, Водяне і Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляв з артилерії населені пункти Микільське, Вугледар, Володимирівка, Пречистівка, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Нескучне, Времівка, Павлівка, Мала Токмачка, Гуляйпільське, Залізничне, Полтавка, Новопіль та Новосілка.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстріляли понад 37 населених пунктів.

Окупанти активізували роботу з підготовки «референдуму» на тимчасово захоплених територіях. Так, у населених пунктах Херсонської області, представники рф під приводом розподілу гуманітарної допомоги, намагаються дізнатись особисті дані місцевих. Триває формування так званих «виборчих комісій».

У Старобільську на Луганщині окупанти заборонили місцевому населенню виїжджати з 23 по 27 вересня. За даними Генштабу, росіяни створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у так званому «референдумі».

На території захопленої Запорізької області жителям пропонують грошову винагороду і побутові прилади, якщо ті нададуть паспортні дані.

За добу українські військові відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Куп’янськ, Зайцеве та Новомихайлівка.

Протягом доби авіація Сил оборони уразила 10 районів зосередження живої сили і техніки окупантів, а також дві позиції ЗРК.

Українські ракетні війська і артилерія вдарили по чотирьох пунктах управління, двох районах зосередження особового складу та техніки, трьох позиціях ППО, позиції артилерії, а також трьох складах росіян.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бойовики «днр» хочуть залучити дітей до участі у «референдумі» — СБУ