Українські заробітчани зможуть в’їхати до Польщі без карантину

22 січня Рада міністрів Польщі змінила умови перетину кордону. Відтепер від 10-денного карантину звільняються особи, які можуть пред’явити результати негативного ПЛР-тесту на на COVID-19, зробленого не пізніше, ніш за 48 годин.

Сьогодні, 23 січня, нововведення вступило у силу. Зміни у порядку перетину польського кордону з’явилися на офіційній інтернет-сторінці польської прикордонної служби.

За наявності негативного тесту не потрібно проходити карантин як при перетині зовнішніх кордонів ЄС (з Україною, Білоруссю та Росією) так і при подорожах до Польщі з інших країн союзу.

Втім, полегшення умов в’їзду стосуються лише українців, які мають посвідку на проживання у Польщі чи польську робочу візу. Або є власниками Карти поляка.

В’їзд громадян України до Польщі з туристичною метою, як і раніше, заборонено.

Нагадаємо, у зв’язку з поширенням у Європі коронавірусу, влада Польщі з 28 грудня 2020 року посилила обмеження щодо в’їзду на свою територію. Між іншим, вона зобов'язала проходити 10-денний карантин громадян Польщі, Євросоюзу, Швейцарії та Великобританії при перетині зовнішніх та внутрішніх кордонів ЄС громадським транспортом.

28 грудня Польща запровадила нові обмеження на в’їзд до країни для українців через пандемію коронавірусу. З того дня усім мандрівникам необхідно було пройти обов'язковий 10-денний карантин або представити довідку про щеплення вакциною від COVID-19.

У 2020-му Польща видала українцям понад 500 тис. віз