Український фігурист Шмуратко пояснив, чому відмовився говорити з журналістами з РФ російською
Getty Images

Фігурист Іван Шмуратко на зимовій Олімпіаді в Пекіні відмовився говорити з представниками преси російською мовою.

Спортсмен заявив, що розмовляє українською та англійською, оскільки він українець, а на змаганнях перебуває міжнародна преса.

Про це Шмуратко сказав у розмові з журналістами з РФ. Напередодні він англійською відповідав на їхні запитання та обурився тим, що росіяни спробували на цьому «хайпанути».

«Якщо у вас є питання про фігурне катання чи про мене, то я відкритий. Якщо я потрібний для того, щоб хайпанути»…, — висловив незадоволення Шмуратко. 

Він додав, що поважає журналістів, але й вони мають поважати спортсменів. Український фігурист зазначив, що розмовляти українською та англійською — це його власне бажання, а не примус.

Іван Шмуратко представляє Україну в чоловічому одиночному фігурному катанні. Він мав узяти участь у командному турнірі, який розпочався у Пекіні, але захворів на коронавірус. Нещодавно спортсмен отримав негативний тест та повернеться на лід 8 лютого.

Раніше Chas News писав, що українська лижниця Вікторія Олех фінішувала в 15-кілометровій гонці на зимовій Олімпіаді з покритим кров’ю обличчям.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зимова Олімпіада-2022. Як виступили українці та що цікавого відбувалося у Пекіні 6 лютого (відео)