Українську інсталяцію з руїн Iʼm Fine презентували на фестивалі Burning Man (фото)

Україна представила інсталяцію з артефактів війни під назвою I’m Fine на фестивалі Burning Man у США.

Про це повідомив засновник благодійного фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега, який став одним з ініціаторів проєкту.

Інсталяцію створив український художник Олексій Сай. Він разом з командою створив скульптуру зі зруйнованих кулями та снарядами дорожніх знаків, парканів та воріт з різних регіонів України, які сформували іронічний надпис I’m Fine (у прекладі з англійської — «Я в порядку»).

«Це про людей, вбитих росіянами на початку війни просто за те, що вони переходили дорогу чи їхали на велосипеді у справах. Є два знаки «обережно діти». Один з них було знято біля повністю зруйнованої росіянами школи в Херсонській області. Коли я розказую глядачам про неї, то кожен раз показую фото залишків школи. Є шматок торгівельного центру. Одного з найкращих в Херсоні. Є великі дорожні знаки з назвами населених пунктів: від Великої Криниці до Херсона, Чернігова та Харкова. Кожен з цих експонатів практично музейний», — розповів Дейнега.

Він додав, що ця скульптура символізує те, що українці «навчились бути сильними і святкувати життя навіть за цих обставин».

«Один американець сказав, що в нашій інсталяції стільки горя і смерті, що це важко витримати і заплакав. Інший сказав, що в ній багато сили, бо якби ми були жертвами, а не воїнами — ми б її сюди не привезли», — розповів Дейнега.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Синьо-жовтий чи жовто-блакитний: історія Державного прапора України