Українці чотири години не могли вилетіти з Єгипту через пасажирку з позитивним ПЛР-тестом

Літак авіакомпанії SkyUp PQ8502 рейсом Хургада – Київ 15 жовтня застряг у єгипетському аеропорту через пасажирку з позитивним ПЛР-тестом на COVID-19.

З відповідною довідкою вона прилетіла із Запоріжжя, однак далі тамбура служба безпеки її не пустила.

Єгиптяни вимагали від авіакомпанії посадити жінку на літак до України.

В авіакомпанії SkyUp вже заявили, що мають намір розслідувати причини потрапляння такого пасажира на борт літака.

Історію у своєму Twitter розповів блогер із ніком Eric Hurtmann, який теж летів тим рейсом.

Всі пасажири літака вже зайняли свої місця, виліт мав відбутися о 14:25, однак екіпаж затягував час, пояснюючи, що в когось із пасажирів проблеми з документами і його не можуть взяти на борт.

«До мікрофона стає головна бортпровідниця і пояснює... літак прибув із Запоріжжя, на борту була жінка із сім’єю, яка на виході з літака показала єгиптянам позитивний ПЛР-тест на ковід (премія Дарвіна), її з таким тестом пропустив на борт аеропорт Запоріжжя», — пише Hurtmann.

На територію терміналу її не пустили, натомість єгиптяни поставили ультиматум командиру екіпажу — літак не злетить, поки жінку не заберуть в Україну. Протоколів щодо дій у такій ситуації не було. Ані консул, ані українське МЗС жодної допомоги не надали.

Європейський Союз вилучить Україну з переліку «COVID-безпечних» країн. Що це означає?

«Командир пропонує створити у хвості літака безпечну зону із шести місць. Заклеїти її плівкою, жінку вдягнути в спецкостюм і так повернути на батьківщину. Але місць немає, а у відсік для провідників він не має права її розмістити», — описав ситуацію пасажир літака.

За його словами, більшість людей не хотіла, щоб жінка перебувала у салоні, і місцем ніхто не поступався.

«Літак чотири години стоїть, за бортом уже темно. Група активістів, які не хочуть заразитись, переважно кремезні чоловіки, перекривають обидва входи в літак. Командир викликає поліцію і єгипетського медика», — зазначив Hurtmann.

Зрештою SkyUp запропонувала чотирьом пасажирам залишитись іще на добу в одному з готелів за рахунок компанії. Погодилися на продовження відпустки чотири дівчини, крім того, авіакомпанія зробила їм бонус.

«Тітку одягають у костюм хімзахисту, обклеюють плівкою карантинні місця і всадовлюють кандидатку на премію Дарвіна. Літак злітає», — написав блогер.

Раніше Chas News повідомляв, що авіакомпанія SkyUp зробить форму для стюардес зручнішою.

Американка зламала систему управління і допустила до польотів несправні літаки, щоб помститися колишньому