Українці не зможуть володіти землею в Криму
iStock

На більшій частині тимчасово окупованого Росією Криму набув чинновсті указ про заборону іноземним громадянам володіти землею, найбільше він торкнеться саме українських громадян.

Про це повідомляє РБК.

Станом на квітень 2020-го понад 11 тисяч ділянок, які підпадають під дію указу, належали іноземцям. Більшість з них українці.

З 20 березня іноземним громадянам, особам без громадянства та іноземним юридичним особам заборонено володіти землею в більшості районів Криму.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, відповідно до якого більшість районів Криму включили в перелік прикордонних територій, де іноземці не можуть володіти землею.

Обмеження накладаються на володіння землею в 19 муніципальних утвореннях Криму (всього їх 25).

Під заборону не потрапили землі в Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах.

У Росреєстрі нагадали, що заборона на володіння іноземцями землею в прикордонних та інших районах Росії прописана в Земельному кодексі. Проте президент може указами віднести ті чи інші території до прикордонним.

Згідно з ч. 1 ст. 238 Цивільного кодексу, зазначається в Росреєстрі, іноземцю необхідно передати права на землю протягом року з моменту виникнення права власності.