Українці отримають ще 500 грн за вакцинацію бустерною дозою — Зеленський

Президент Володимир Зеленський, що українці отримають додаткове заохочення від держави за щеплення бустерною дозою від COVID-19. Гроші можна отримати на карту «єПідтримка».

Відповідне відео опублікували у Facebook глави держави.

«В рамках програми буде додано ще 500 грн для тих громадян України, які отримають третю дозу щеплення», — сказав Зеленський.

 

Провели чергове засідання РНБО. Якщо коротко: 1. Ситуація на сході – усе під контролем, підстав для паніки немає. 2....

Posted by Володимир Зеленський on Monday, January 24, 2022

«Імунітет зростає після кожної дози вакцини. Стратегія бустеризації стала єдиним стандартом для всіх розвинених країн», — зазначив президент.

6 січня бустерну дозу в Україні дозволили робити всім повнолітнім громадянам.

Незалежно від того, яку вакцину людина обрала для перших двох доз, для бустерної надаватимуть перевагу препаратам Moderna або Comirnaty від Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

Раніше Chas News повідомляв, що в Україні скоротили термін дії «зелених» COVID-сертифікатів до дев’яти місяців. Після третьої дози його продовжать на такий самий проміжок часу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бустерна доза: навіщо її робити, де прищепитися та яку вакцину вибрати