Українці платитимуть на 30% менше за газ під час локдауну — Шмигаль
Pixabay

Кабмін планує на період посиленого карантину запровадити державне регулювання тарифів на газ для всіх споживачів. Державна ціна складатиме 6,99 грн за куб. м газу.

Про це стало відомо під час засідання уряду.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українці платитимуть на 30% менше за «блакитне паливо».

«Пропонується запровадити в Україні для всіх побутових споживачів державне регулювання ціни на газ на період до завершення карантинних обмежень або поточного опалювального сезону. Пропонована ціна 6,99 гривень за кубометр. На сьогодні це найнижча ціна на українській біржі», — наголосив очільник уряду.

Шмигаль доручив Міністерству соціальної політики та Міністерству фінансів підготувати механізм субсидій для тих, хто використовує електричне опалювання.

Премʼєр пообіцяв, що відповідальні органи влади перевірять, чи законно підвищили тарифи на доставку газу населенню. Незабаром до Верховної Ради внесуть законопроєкт про зниження цих тарифів.

З 1 серпня в Україні запрацював ринок газу для населення, нагадав Шмигаль.

«Ми запустили ринок газу, і це процес незворотний. Вже понад пів мільйона українців змінили газопостачальника. Тисячі наших громадян користуються перевагами ринку газу, уклавши у вересні річний контракт на постачання газу за ціною 4,70 гривень за кубометр. Зараз вони заощаджують до 50% у порівнянні з минулими роками», — підкреслив чиновник.

Chas News повідомляв, що «Газпром» майже на третину скоротив транзит газу через Україну.

Контрольна для Вітренка. Чому ціна на газ може стати платою за крісло прем'єра