Українці придбали в «Дії» військових облігацій на 500 млн грн — Мінцифри

Українці придбали в «Дії» вже пів мільйона військових облігацій — це 500 млн грн на підтримку економіки країни та Сил оборони.

Про це у Telegram повідомив  Михайло Федоров віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації України.

«Військові облігації в Дії — спонсорування перемоги України над росією та гарантований прибуток. Нещодавно українці вже отримали на картку єПідтримка виплати за облігацію Херсон. Багато хто відразу ж реінвестував ці гроші у звільнення Криму, Донецька, Луганська, Маріуполя, Бердянська та Енергодара, придбавши відповідні облігації», — написав міністр.

Військові облігації в Україні: що відомо

Після початку повномасштабного війни рф проти України Міністерство фінансів розпочало випуск військових облігацій з метою залучення коштів у державний бюджет для фінансування дефіциту. Номінальна вартість однієї облігації становить 1 тис. грн. Ставка дохідності для гривневих облігацій коливається від 12 до 16% річних залежно від строку.

Кабінет міністрів має домовленість з Міністерством фінансів і Національним банком, що останній викуповуватиме військові облігації на суму не більше 30 млрд грн щомісяця.

З 3 жовтня 2022 року, українці можуть купити військові облігації в застосунку «Дія» та допомогти економіці країни під час воєнного стану.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.