Українці самі обирають цілі для переданих озброєнь — Блінкен

Українські військові самостійно обирають цілі для ударів із застосуванням переданих озброєнь. Про це заявив на брифінгу державний секретар США Ентоні Блінкен.

Так він відповів на запитання, чи не є причиною зволікання з переданням ATACMS занепокоєння дальністю ракет та можливих ударів ними по території Росії.

Блінкен розповів, що США постійно аналізують, яка підтримка потрібна Україні у конкретний момент і відповідно до цього ухвалюють рішення про передачу озброєнь. При цьому, за його словами, коли справа доходить до застосування переданих систем, українські військові самостійно обирають цілі.

«Коли справа доходить до того, як українці використовують ці системи, рішення про вибір цілей залишаються за ними. Вони (рішення — ред.) не наші. І їм доведеться ухвалити рішення про те, що може бути найефективнішим у роботі з відновлення повного суверенітету та територіальної цілісності. У рамках нашої власної політики ми не заохочуємо та не допускаємо використання наших систем озброєння за межами України. Але знову ж таки, по суті, це українські рішення», — наголосив дипломат.

Останнім часом американські ЗМІ все частіше повідомляють, що Джо Байден може найближчим часом схвалити передачу Україні ракет ATACMS.

Водночас видання Axious з посиланням на джерело, знайоме з питанням, пише що Білий дім не планує оголошувати про таке рішення під час візиту Володимира Зеленського до Вашингтона — 21 вересня він має зустрітися з Джо Байденом та виступити у Конгресі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Повітряні сили показали, якими ракетами б'ють по російському флоту (відео)