Українці, які вимушено виїхали до країн Балтії, зможуть безкоштовно повернутися додому
Pixabay

За тиждень-півтора запрацює безкоштовний автобусний маршрут з Таллінна через Ригу, Вільнюс, Жешув до Львова для повернення українських громадян.

Про це в ефірі єдиного телемарафону розповів Олексій Бородай, заступник міністра з питань реінтеграції ТОТ України.

За його словами, наразі немає прямого безкоштовного маршруту для українців, які виїхали з окупованих територій через росію у країни Балтії до України.

З Литви безкоштовно наших громадян до Львова перевозять волонтери. Але з Естонії і Латвії не було такого маршруту.

«Тому ми домовились зараз, також завдяки Міністерству закордонних справ, з урядами країн Прибалтики щодо запуску такого маршруту. Я думаю, що десь тиждень-півтора, і цей маршрут почне працювати», — сказав Бородай.

Він додав, що цей маршрут пролягатиме з Таллінна через Ригу, Вільнюс, Жешув до Львова.

Для того, щоб українцям потрапити на цей безкоштовний рейс потрібно звернутися на гарячу лінію Міністерства реінтеграції за телефоном 1548.

Також, щоб українці знали де та яким чином можна сісти на цей автобус їх інформуватимуть консульства в Естонії, Латвії та Литві.

Найближчим часом, за словами заступника міністра, буде розроблена «дорожня карта» для спрощення отримання так званого «білого паспорта».

Йдеться про посвідку на повернення для українців, які опинилися без документів за кордоном.

Раніше повідомлялось, що у Польщі запрацювала програма TeRA для українських біженців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Переказ грошей з України за кордон під час війни: що потрібно знати