Українці здобули рекордну кількість медалей на Дефлімпійських іграх (фото)
ОП

Президент Володимир Зеленський нагородив спортсменів національної дефлімпійської збірної команди України, яка здобула 19 медалей на ХХ зимових Дефлімпійських іграх у турецькому місті Ерзурумі.

На цьогорічних змаганнях Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку та здобула рекордну кількість медалей. Президент привітав спортсменів та їхніх тренерів із цим результатом.

Зеленський вітає переможців Дельфійських ігор

«Ви додаєте Україні гордості, можливості пишатися людьми, силою українців та потужних українських досягнень», — наголосив він.

На ХХ зимових Дефлімпійських іграх збірна команда України у складі 36 спортсменів здобула 10 золотих, пʼять срібних та чотири бронзові медалі, що на вісім нагород більше, ніж на попередніх іграх.

Зеленський вітає переможців Дельфійських ігор

Зеленський вітає переможців Дельфійських ігор

Найкращий результат продемонструвала національна дефлімпійська збірна України з лижних перегонів, яка здобула 13 медалей (сім золотих, чотири срібні та дві бронзові). На змаганнях із керлінгу українські спортсмени вибороли дві золоті та одну бронзову медаль.

У дисципліні дабл-мікст спортсмени здобули золоту нагороду, а команда шахів отримала золоту, срібну та бронзову медалі. Золоті нагороди здобула жіноча команда у класичній грі, а срібні та бронзові медалі вибороли команди мікст.

Зеленський вітає переможців Дельфійських ігор

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський присвоїв ім’я «Гетьман Іван Виговський» другому корвету для України (відео)