Українців змушують приймати громадянство «ЛНР» під загрозою репресій — розвідка

В окупованому місті Сорокіне (Луганська область) росіяни розпочали оформлювати паспортів «лнр» для українських громадян, переміщених із нещодавно захоплених територій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

У відомстві зазначають, що люди в окупації позбавлені домівок, майна і грошей. Тому вимушені погоджуватись на умови росіян, бо лише так можливо отримати виплати у рублях, продуктові набори та медичну допомогу.

Російські військові проводять з українцями «профілактичні бесіди». А у разі відмови приймати громадянство псевдореспублік, людям загрожують репресіями.

У розвідці додають, що зараз більшість співробітників так званих «правоохоронних органів «ЛНР» відправлені у зону бойових дій на території Донецької, Запорізької, Херсонської областей. А поспіхом зібрані «новобранці» не мають практично жодного досвіду служби.

Через це, зокрема, з 1 травня патрульні підрозділи «народної міліції «лнр» були вимушені зупинити перевірки приватних авто та особистих документів на блок-постах поблизу Сорокіного.

Раніше повідомлялось, що окупанти готують у Маріуполі «парад полонених» на 9 травня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни видають новонародженим маріупольцям свідоцтво про народження «ДНР» — Денісова