Українцям повертатимуть частину коштів за придбання українських товарів — Зеленський

Українці зможуть отримати компенсацію частини оплати товарів і послуг, вироблених в Україні, у межах нової державної програми кешбеку «Купуй українське».

Про це заявив президент Володимир Зеленський на презентації платформи «Зроблено в Україні», передає Інтерфакс-Україна.

Президент уточнив, що дав відповідне доручення уряду — цю програму вже розробляють. За словами Зеленського, мета програми в тому, «щоб українські гроші залишилися в Україні та працювали в Україні».

«Це податки, це зарплати наших воїнів, це можливості нашої держави, зокрема й оборонні. Уже готують параметри українського кешбеку: фінансові й технічні», — зазначив президент. І він додав, що необхідно постаратися, щоб програма кешбеку запрацювала вже у 2024 році.

За словами Зеленського, кошти за купівлю тих чи інших товарів вітчизняного виробника находитимуть на спеціально соціальну карту. Проте, як можна отримати дану карту, та як нею розрахуватися, Зеленський не уточнив.

Нова платформа «Зроблено в Україні» має стати майданчиком прямого діалогу держави і підприємців. Зараз триває робота і над іншими державними програмами, які дадуть змогу українським підприємцям масштабувати роботу — це державні гранти, кредити, стимулювання виробництва, попиту через український кешбек, допомоги на зовнішніх ринках.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українці можуть купити житло в програмі «єОселя» за сертифікатом «єВідновлення»